23/04/2018
Новини

„Самсунг“ спира производството на Galaxy Note 7

October 13th, 2016 by
facebooktwittergoogle_plus

Всеобщо е мнението, че никога досега в историята на производството на мобилни апарати Южна Корея не е страдала толкова и нейният авторитет не е бил така дълбоко накърнен. Водещите азиатски производители LG и Samsung, винаги са предлагали на своите клиенти качествени, интригуващи и напълно достъпни модели смартфон устройства. Но реномето на единият от тях пострада жестоко последните месеци.
От „Самсунг” обявиха окончателното прекратяване на производството на своите смартфони Galaxy Note 7, след като преди това прекратиха в световен мащаб продажбата на вече произведените бройки.

По-рано „Самсунг” предупредиха, че някои от техните телефони от серията се самозапалват заради неизправност в литиевойонната им батерия по време на зареждане. Крайната мярка за прекратяване на продукцията беше въведена, след като стана ясно, че дори подменените телефони могат да предизвикат пожар.
Като превантивна мярка преди по-малко от месец южнокорейската компания обяви, че изтегля от няколко пазара 2,5 млн.броя от телефоните.
Ден, след като съобщи, че прави промени в производствените обеми на телефона, „Самсунг” обяви, че „поставя сигурността на потребителите на първо място” и спира напълно производството на модела.

По-рано днес разпространителите на телефоните получиха разпореждане да прекратят продажбите и замените на мобилните устройства. Въпреки това клиентите ще могат да получат възстановяване на средствата си за вече закупен Galaxy Note 7 или замяна с други устройства на компанията на същата стойност.
Според анализатори не е изключено неизправностите на последния модел на „Самсунг” да се дължат на прекалено ранното му пускане в продажба в опит да се отговори на конкуренцията на „Епъл” и техният iPhone 7.
Според Линда Суи, стратегически директор към компанията Strategy Analytics, не е изключено проблемите на Galaxy Note 7 да струват на „Самсунг” повече от 10 млн. долара. „А влиянието върху образа на марката и доверието на потребителите ще е дори още по-лошо”, допълва тя.Top