23/04/2018
Новини

Samsung Galaxy S9 е закодиран с името Star

May 26th, 2017 by
facebooktwittergoogle_plus

Корпорацията Samsung пристъпи към разработването на своя следващ флагмански смартфон с кодово име Star.
Информацията е на южнокорейското издание The Bell, което уточнява, че се работи върху две модификации. Също както бе и с Galaxy S8 и S8+, двете версии ще се различават само по размера на екрана. Според тази информация, Galaxy S9 и Galaxy S9+ са с кодови имена съответно Star и Star 2.

Samsung Galaxy S8 бе с кодово име Project Dream, а защитената версия Galaxy S8 Active бе известна като Cruiser.
Според тази вътрешна информация, външният вид на новите смартфони няма да се различава много от дизайна на Galaxy S8 и S8+. Ключовата разлика ще бъде разположението на скенера за пръстови отпечатъци – той ще бъде поставен под прозрачната повърхност на дисплея. Освен това, Samsung съвместно с Qualcomm разработва топ-процесора Snapdragon 845, на който ще се базира Galaxy S9.

Инсайдерът сподели: Засега е рано да се говори за техническите характеристики на смартфона, но аз разбрах, че той ще има същия дисплей, като сегашния флагман на компанията. Производството на този мобилен телефон ще започне в края на 2017 година.
Ако тази информация е действителна, масовото производство на Galaxy S9 трябва да започне до края на тази година. А това означава, че анонсът на смартфона ще се състои в началото на 2018 година, навярно по време на MWC.Top