23/04/2018
Новини

Няколко думи за новия Huawei Nova Plus

October 12th, 2016 by
facebooktwittergoogle_plus

На тазгодишното изложение IFA в Берлин, Huawei показа нови смартфони от серията Nova – Huawei Nova и Huawei Nova Plus. Това е нова серия за тях от среден клас. Този път акцентът не беше на топ моделите. Тези устройства предлагат метален корпус, стилен и приятен дизайн, качествена изработка и спецификации, които може би ще се харесат на потребителите като за цена около 800 лв. Точната цена ще се разбере когато устройствата официално пристигнат в България. За съжаление, по предварителна информация, Huawei Nova Plus най-вероятно няма да се продава у нас. Тоест ще очакваме само Huawei Nova, който ще е с по-ниска цена – явно това е таргет групата, в която са се прицелилиот Huawei.

Стандартният цвят на Huawei Nova Plus е сребрист, но се предлага и в златисто. Интересна информация за модела е, че първоначално той беше рекламиран като смартфон за дами. Пример за това е 8 мегапикселовата предна камера с изклъчително много функции за обработка, една от които е слагането на грим, червило и сенки на вече направените снимки. Забавното тук е, че моделът не разпознава мъжки и женски лица и слага автоматично грим на всички.
Huawei Nova Plus разполага с 16МР основна камера с оптична стабилизация. Дисплеят е едно от нещата по които Plus се отличава от класическата Nova– тук той е с 5.5” диагонал. Достатъчно голяма зрителна площ, дори за гледане на видео от няколко човека едновременно. Като тук голяма роля играят и доста високите ъгли на странично виждане. До 80 градуса във всяка посока, картината остава без промяна. Резолюцията е Full HD, следствие на което плътността на пикселите за 1” е 401ppi, а размерът на всяка една от точките 0.0634мм.

Освен, че е с две SIM карти, Huawei nova Plus има и две антени благодарение на което качеството на провежданите разговори е кристално чисто. Разположението на бутоните, изходите и приложенията по периферията на nova Plus е стандартно и в същото време удобно за работа. Впечатление прави наличието на USB Type-C а под двете решетки има само един високоговорител и той се оказва, че не е толкова силен колкото би ни се искало.
Huawei Nova Plus е смартфон с отлична камера, доста бърз и с впечатляващ дисплей. За съжаление животът на батерията е разочароващ, а самият модел е прекалено скъп за това, което предлага. Очертава се това да е поредният селфи модел на пазара на мобилни устройства по света.Top